Ons verhaal

De Prins Willem-Alexanderschool is een christelijke school. In het moderne gebouw in ’s-Gravenzande vormen we, samen met kinderopvang Okidoki, een brede school waar dagelijks ongeveer 400 kinderen met plezier naartoe gaan.

Elk kind, met welk geloof dan ook, is van harte welkom op onze school. Binnen het onderwijs ziet u de waarden en normen van het christelijk geloof terug. Deze normen en waarden zijn de basis waarop kinderen, ouders en leerkrachten bij de Prins Willem-Alexanderschool met elkaar omgaan. Vanuit de methode ‘Kind op maandag’ vertellen we meerdere keren per week een Bijbelverhaal. De verhalen in de Bijbel zijn niet geschreven als kinderverhalen. Met ‘Kind op maandag’ zijn deze verhalen in een kinderlijk jasje gestoken waardoor de verhalen ook voor hen begrijpelijk zijn. In de verhalen zit altijd een boodschap verscholen met normen en waarden waar we ook vandaag de dag nog uitstekend mee uit de voeten kunnen. Daarnaast hebben we op school diverse activiteiten rondom de christelijke feestdagen.

Onze speerpunten

Wij hebben de overtuiging dat kinderen van nature nieuwsgierig zijn en leren leuk vinden. Wij als leerkrachten hebben de taak om hen op de juiste manier te stimuleren en dingen zelf te laten ontdekken. Op de Prins Willem-Alexanderschool krijgen kinderen de ruimte en kunnen zij zich, via diverse methoden en in hun eigen tempo, veilig ontwikkelen. De vier speerpunten in ons onderwijs zijn: VeiligheidUitdagen en stimulerenCultuurZelfstandigheid